Judith Stet

JS_Slider_Font_colour-6

Judith Stet

In 2012 ben ik mijn praktijk De Speelse Kracht gestart. Het was tijd om mijn werkervaring in het Speciaal Onderwijs, basis- en generalistische GGZ in te zetten voor iets van mijzelf.

Dramatherapie is een vorm van hulpverlening waarin ik mijzelf kan zijn en daarmee doe waar ik goed in ben. Mijn kwaliteiten als creativiteit, inlevingsvermogen, observeren en speelsheid komen hierin tot zijn recht.

Toneelspelen was voor mij een ontdekking; leuk, plezier, maar ook intens. Het spelen van een rol deed veel met mij als persoon. In spel kon ik mijn gevoelens uiten en voelde ik de vrijheid om eens lekker anders te doen dan anders. Ik leerde mezelf beter kennen.

Na het afronden van de opleiding Creatieve Therapie in 1997 heb ik ervaring op gedaan met verschillende doelgroepen. In het Speciaal Onderwijs heb ik gewerkt met zeer moeilijk lerende jongeren.
Met individuele therapie, sociale vaardigheidstrainingen en een zelf ontwikkelde weerbaarheidstraining, heb ik deze kwetsbare doelgroep vaardigheden en zelfvertrouwen gegeven om sterker in de maatschappij te kunnen staan.

Vervolgens ben ik gaan werken in de basis GGZ, met kinderen en jongeren met diverse problematiek. Bijvoorbeeld een meisje (19jr) met het syndroom van Down die leerde opkomen voor zichzelf. Een hoogbegaafde jongen (11jr) met Asperger leerde omgaan met zijn woedeaanvallen. En een meisje (8jr) leerde beter omgaan met de verwarrende gevoelens over de scheiding van haar ouders. Zie ook ervaringen.
Mijn ervaring breidt zich inmiddels uit door te werken met volwassenen in de specialistische GGZ. Personen met lichte, maar ook met zwaardere problematiek als ASS, angststoornissen, depressie en persoonlijkheidsstoornissen hebben veel baat bij de diverse behandelmethoden van dramatherapie.

 

Mijn Visie

Belangrijk om ook te verwoorden vind ik mijn visie op hulpverlening in het algemeen en dramatherapie in het bijzonder.
Mijn uitgangspunt bij een behandeling is ‘zorg op maat’.
Ieder mens, (lees ook kind, jongere) is uniek. Zo heeft ook, naar mijn mening, iedere persoon die begeleiding nodig heeft een behandeling nodig die bij hem of haar past.
In mijn begeleiding streef ik ernaar om mijn cliënt zo goed mogelijk te leren kennen. Hierdoor kan ik ‘op maat’ werken; ik maak de methodiek passend voor de cliënt, zodat we kunnen werken aan de voor hem of haar specifiek eigen doelstellingen.

 

Mijn Werkwijze

Na de eerste kosteloze kennismaking volgt een startperiode van 3 sessies. Dit geeft de cliënt de gelegenheid om kennis te maken met mij als therapeut en met dramatherapie. Ik vind het belangrijk dat er een klik is. Iemand moet zich veilig voelen, zich open durven stellen en mijn manier van werken prettig vinden.
Na deze 3 sessies schrijf ik, indien gewenst, een verslag, waarna we in een evaluatiegesprek bekijken hoe we verder gaan. Het aantal sessies, de doelstellingen en manier van werken komen ter sprake. Iedere cliënt krijgt een persoonlijke werkvorm, passend bij de individuele doelstellingen.

 

Dramatherapeut

Judith Stet