Judith Stet

 

Hoe ik begon…

Toen ik klaar was met de middelbare school ging ik bewegingswetenschappen studeren in Groningen. Dat is wat ik wil, dacht ik toen… Ik was een onzekere student. Van binnen tenminste. Mijn echte gevoelens van angst en verdriet liet ik aan niemand zien. Die hield ik voor mezelf.
Voor de lol deed ik een cursus toneelspelen. Dat was wel even wat anders. Het spelen van een boze echtgenoot, een klein verdrietig meisje, of het uitbeelden van angst ging mij eigenlijk best goed af. En ik vond het heerlijk! Wat dit met mij deed vind ik moeilijk te beschrijven. Misschien is vrijheid wel het woord wat er het beste bij past.
Ik leerde mijzelf beter kennen en kon mijn emoties veel beter voelen en uiten. Ook werd ik zelfverzekerder. De studie die ik toen deed paste echt niet meer bij mij. Onderzoek doen was niet wat ik wilde; ik wilde met mensen werken en hen ook zo’n mooie ervaring meegeven.
Zo stapte ik over naar de studie dramatherapie. En daar heb ik nooit spijt van gehad.

Judith Stet dramatherapie

Judith Stet

Mijn ervaringen als dramatherapeut

Kinderen

Na de studie heb ik eerst veel ervaring op gedaan in het werken met kinderen en jongeren. Ik vond het fijn om met deze doelgroep te werken. Mij in te leven in hun belevingswereld en mee te gaan in hun spel. Bijzonder vind ik het dat je juist in dit spel een kind iets mee kunt geven wat direct invloed heeft op hun dagelijkse leven.
Zo kan de ervaring van het spelen van een stoere politieagent meer zelfvertrouwen geven en het kind weerbaarder maken.

Volwassenen

Na een aantal jaren werd ik gevraagd om met volwassenen te gaan werken. Dit is anders, dacht ik, maar mijn ervaring nu is dat er ook veel overeenkomsten zijn. Ook als volwassene doe je in het spel nieuwe ervaringen op. Deze neem je mee naar je echte leven. Je merkt dat je dingen anders gaat doen, herinneringen minder lading krijgen of beter contact kan maken met jezelf en anderen.
Het verschil met het werken met kinderen is, dat je als volwassene meer kan reflecteren op dat wat je in een sessie ervaart. Omdat je de link kunt leggen met gedrag in jouw leven nu en kunt onderzoeken waar dit vandaan komt.

De Speelse Kracht

Mijn ervaringen in de verschillende werkvelden maakten dat ik zin had om een eigen praktijk te starten. De Speelse Kracht heb ik opgezet in 2012. In mijn eigen praktijk werk ik momenteel met jongeren en volwassenen.
Graag wil ik mezelf graag blijven ontwikkelen in mijn vak. Zo doe ik geregeld mee met methodische studiedagen van de vakvereniging. Ook heb ik een opleiding psychodrama afgerond, welke meer diepgang geeft en mij nog meer ingang geeft om goed aan te sluiten bij de hulpvraag.

Momenteel volg ik bijscholing in schematherapie; een therapievorm die zich richt op het veranderen van hardnekkige patronen en overtuigingen die zijn oorsprong hebben in je jeugd.
Vanuit mijn eigen praktijk werk ik ook als psychodramatherapeut bij Care to Change. Dit is een kleinschalige specialistische GGZ-instelling in Amsterdam waarin verschillende vaktherapeuten, psychologen en psychiater als team samenwerken.

Dit is mijn verhaal. Graag luister ik naar jouw verhaal en kunnen we samen onderzoeken naar wat werkt voor jou.