Iets voor jou?

Werken aan je weerbaarheid, je emoties leren uiten of leren omgaan met je angsten? Ervaringsgerichte therapie kan voor veel verschillende hulpvragen helpend zijn. Wellicht herken je jezelf in een van de onderstaande doelen.

Vergroot je weerbaarheid

Je leert jouw eigen grenzen kennen en deze aangeven. Hierdoor kan je beter voor jezelf opkomen. Ook leer je beter en helder communiceren met anderen.

Krijg inzicht in je patronen en hoe je deze kunt doorbreken

Ervaar waar patronen vandaan komen. Je leert hoe sommige patronen niet meer voor je werken en kunt ruimte nemen om deze te veranderen. Hierdoor neem je meer regie over je eigen handelen.

Leren uiten van je emoties

Dramatherapie biedt je een veilige ruimte om je emoties te kunnen en durven uiten. In een rollenspel speel je een rol, dit is niet écht, kun je hier goed mee oefenen.

Krijg grip op je emoties

In de therapie leer je je emoties uiten. Het spel geeft je handvatten om hier meer grip op te krijgen. Ook in jouw eigen unieke situatie.

Ontwikkel een positiever zelfbeeld

Je leert jezelf steeds meer te accepteren in de therapie. Zo kun je gedrag veranderen dat niet (meer) voor je werkt. Zo krijg je meer zelfvertrouwen en vorm je een beter zelfbeeld.

Leren omgaan met je angsten

Je maakt in de therapie voorzichtig contact je angsten en we onderzoeken samen waar de de oorzaak ligt. Dit doen we met psychodrama, een methode waarmee je terug kunt naar situaties in het verleden waar de angst ontstaan is. Op deze manier krijg je er meer grip op en voel je je vrijer om jouw eigen keuzes te maken in je leven.

Heb je interesse en wil je meer weten?

Ik heb interesse

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Mail ook gerust als je hulpvraag er niet bij staat.

Ervaringsgerichte therapie