Assertiviteitstraining voor vrouwen

 

Herken jij je in een van deze uitspraken?

  • “Steeds opnieuw doe ik dingen die ik eigenlijk niet wil doen”
  • “Ik laat mensen over mijn grenzen gaan”
  • “Ik durf geen nee te zeggen”

Of spelen er andere dingen rondom het thema grenzen in jouw leven? Dan is deze training zeker iets voor jou.

Wat gaan we doen?

We komen, afhankelijk van het aantal deelnemers 4 tot 6 keer bij elkaar in een kleine groep vrouwen. In de training komen verschillende onderwerpen aan de orde, als bijvoorbeeld:

  • Lichaamshouding; steviger in je schoenen staan
  • Nee zeggen en opkomen voor jezelf
  • Grenzen herkennen, erkennen en aangeven
  • Kunnen aangeven wat je wél wilt
  • Belemmerende en effectieve gedachten

Assertiviteit voor vrouwen

Reacties van deelnemers van eerder gegeven trainingen

"Ja, ik durf vaker voor mezelf op te komen en mijn grenzen aan te geven, vooral op werk. Het was fijn (doch spannend) om in deze groep echt gezien te worden en te kunnen oefenen."

F. 45 jaar

De Speelse Kracht doet haar naam eer aan. De rollen die we speelden hielden op een zachte en tegelijkertijd krachtige manier een spiegel voor. Een spiegel van een soms confronterende situatie en jouw eigen rol hierin. De veilige omgeving nodigde uit om te oefenen om op een gelijkwaardige manier dingen aan te geven. En wanneer de situatie erom vroeg, wat meer kracht in te zetten. Met humor. Ik ben me bewust geworden van mijn eigen gedrag. Met de neiging om me terug te trekken wanneer het moeilijk wordt. Deze cursus stimuleert me om de confrontatie aan te gaan. Om op een natuurlijke manier mijn grenzen aan te geven. Zo kan wat niet meer dient gezien worden en wat mooi is mooi blijven.

C. 35 jaar

"Ik kan nu de consequenties van mijn 'nee' beter relativeren. En accepteren dat de emoties van een ander er ook mogen zijn, en dat ik mij daar niet verantwoordelijk voor hoef te voelen."

R. 33 jaar

“Ik heb geleerd om mijn mening te geven en meer mezelf te zijn zonder bang te zijn dat mensen bij me weggaan of boos op mij zullen worden.”

C. 25 jaar